Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυβέρνηση ...τουριστών!

Κυβέρνηση ...τουριστών!

Κυβέρνηση ...τουριστών!

Συναγερμός για την «απαγορευμένη» πτήση από τη Σουηδία στη Ρόδο • Η κυβέρνηση κατηγορείται πως ευνοεί προκλητικά την TUI, βαφτίζοντας «δημοσιογράφους» απλούς τουρίστες από τη Στοκχόλμη και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων • Και στην Κρήτη τα απόνερα της υπόθεσης, με οργή των τοπικών φορέων έναντι του Χάρη Θεοχάρη.

Ακόμα μία μελανή σελίδα στον τουρισμό χρεώνεται η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού Χάρη Θεοχάρη, μετά την αποκάλυψη της -«απαγορευμένης»- πτήσης από τη Στοκχόλμη προς τη Ρόδο, παρ’ όλο που η Σουηδία βρίσκεται στη λίστα με τις χώρες που παραμένουν αποκλεισμένες λόγω των βεβαρημένων επιδημιολογικών στοιχείων που παρουσιάζουν.
Την άφιξη της συγκεκριμένης πτήσης αποκάλυψε χθες το απόγευμα το MEGA και αυτομάτως σήμανε συναγερμός στο κυβερνητικό επιτελείο. Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν πως είχε δοθεί ειδική άδεια καθώς η πτήση μετέφερε δημοσιογράφους και στελέχη της TUI, ισχυρισμό που διατύπωσε και ο ίδιος ο υπουργός μιλώντας στο κανάλι. Ωστόσο, από το ρεπορτάζ προέκυψε πως οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης ήταν απλοί τουρίστες, οικογένειες με παιδιά κτλ, που καμία σχέση δεν είχαν με δημοσιογράφους και στελέχη της τουριστικής αλυσίδας, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση.

Προνομιακή σχέση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», πίσω από το συγκεκριμένο ζήτημα εξελίσσεται ένας πόλεμος διεθνών tour operators και συγκεκριμένα της TUI με την Apollo. Ενώ οι πτήσεις από τη Σουηδία ακυρώθηκαν και η Apollo αναγκάστηκε να τις μεταθέσει για μετά τις 15/7, η TUI φαίνεται να πήρε το πράσινο φως από την κυβέρνηση βαφτίζοντας μία από τις δικές της πτήσεις ως «ειδικού σκοπού».
«Αερομαχία» εταιριών με υπόλογο το Μαξίμου
Μάλιστα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μεταξύ των επιβατών της επίμαχης πτήσης ήταν και κάποιοι που αρχικά βρίσκονταν σε πτήσεις της Apollo, γεγονός που ήταν φυσικό να αποτελέσει αιτία επιχειρηματικού πολέμου, με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε θέση κατηγορούμενου, ευνοώντας απροκάλυπτα τον έναν από τους δύο αντιπάλους. Μάλιστα εδώ και μέρες ο διεθνής Τύπος γράφει για την προνομιακή σχέση που έχει αναπτύξει η TUI με την ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την άρση του περιορισμού 36ωρης καραντίνας στους επιβάτες που θα υποβάλλονταν στα τεστ για τον κορονοϊό, μετά από απειλή της εταιρείας ότι θα ακύρωνε όλες τις πτήσεις προς την Ελλάδα. Τελικά, η καραντίνα των 36 ωρών μετατράπηκε σε απλή σύσταση για 24ωρη αυτοαπομόνωση προς τους τουρίστες οι οποίοι θα υποβάλλονται στο τεστ.
«Παράπλευρη απώλεια», βέβαια, από όλους αυτούς τους χειρισμούς είναι ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών, εν προκειμένω της Ρόδου, που από τη μία βλέπουν να ανακοινώνονται οι επικίνδυνες χώρες προέλευσης και από την άλλη να φτάνουν στον τόπο τους τουρίστες από τη Σουηδία, η οποία έχει μέχρι και σήμερα από τα πιο επιβαρημένα επιδημιολογικά φορτία σε όλη την Ευρώπη. Για να καθησυχάσει πάντως τους Ροδίτες ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε πως σε τεστ για τον κορονοϊό υποβλήθηκε το σύνολο των επιβατών της συγκεκριμένης πτήσης.

Και στην Κρήτη

Το «ωστικό κύμα» από την... αερομαχία κυβέρνησης – εταιρειών έφτασε μέχρι την Κρήτη, όπου χθες το απόγευμα βρισκόταν ο Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποιώντας σύσκεψη με εκπροσώπους τουριστικών φορέων του νησιού. Το πρώτο τηλεφώνημα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα βρήκε τον υπουργό να έχει μόλις ολοκληρώσει την εισαγωγική του ομιλία όπου χαρακτήριζε την Κρήτη «ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού», εξαίροντας τη σημασία του νησιού για την εθνική οικονομία.
Τον λόγο είχε πάρει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, για να μιλήσει για τα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, των υπαλλήλων επισιτισμού αλλά και των ξεναγών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, όταν ο υπουργός άρχισε τα απανωτά τηλεφωνήματα, που διήρκεσαν περίπου 45 λεπτά. Η υπομονή όλων έφτασε στο απροχώρητο όταν συνειδητοποίησαν ότι ο υπουργός έδινε συνέντευξη στο MEGA και κάπου εκεί άρχισαν οι αποχωρήσεις και οι δηλώσεις αγανάκτησης προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.






Διαμαρτυρία ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό κατά την παρουσία του Χάρη Θεοχάρη στο Ηράκλειο.
Για το επίμαχο θέμα των ξενοδοχείων καραντίνας τελικά ο υπουργός πήρε επίσημα θέση μόνο έπειτα από σχετική ερώτηση της «Εφ.Συν.» στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, επιμένοντας πως όσα έχουν βρεθεί πληρούν τις προδιαγραφές, πως η κυβέρνηση εμπιστεύεται τις συστάσεις των γιατρών και διαβεβαιώνοντας πως δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα. Οι φορείς της Κρήτης πάντως διαμαρτύρονται γιατί τα Covid-hotels βρίσκονται στο κέντρο τουριστικών περιοχών όπως η Χερσόνησος και ο Άγιος Νικόλαος, ενώ δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια επισκεπτών και μόνιμων κατοίκων. Μάλιστα, όπως ανέφεραν στην «Εφ.Συν.», σε ένα από τα ξενοδοχεία που επελέγησαν ο ΕΟΤ είχε πρόσφατα αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας, γεγονός για το οποίο, αν και ρωτήθηκε, απέφυγε να απαντήσει ο κ. Θεοχάρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια